jantunsfotografie

Fotografie brengt kleur in je leven

Workshop basisprincipes van fotografie

Wilt u af van het schieten van plaatjes in de automatische stand van uw camera en de volgende stap zetten tot het maken van foto’s. Dan is deze workshop een mooie basis om deze volgende stap te gaan maken. U leert het gebruik van de voorkeuze instellingen van uw camera waardoor u meer controle heeft op het eindresultaat.

In deze workshop leert u de basisprincipes van het fotograferen met een systeem- of spiegelreflexcamera. We beginnen met een stukje theorie over begrippen en de instellingen welke het beste gebruikt kunnen worden onder bepaalde omstandigheden. Hierbij komen onder andere aan bod:

·      De belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd, ISO)

·      Het histogram

·      Camera instellingen

  •    Witbalans
  •   Autofocus
  •   Transportmodus

·      Scherpte – diepte

·      Objectieven

·      Compositie

·      Handige vuistregels/tips

Als we de theorie hebben doorlopen gaan we deze in de praktijk toepassen aan de hand van een aantal opdrachten. Het is raadzaam om goede wandelschoenen te dragen omdat we voor deze opdrachten wel een stukje gaan wandelen.

Het is raadzaam om vooraf de handleiding van de camera goed door te nemen zodat er tijdens de opdrachten niet teveel tijd verloren gaat met het zoeken naar bepaalde instellingen in het menu zoals hierboven genoemd.

Het theoriegedeelte vindt plaats in de Willem de Jagerstraat 34 te Stellendam en het praktijkgedeelte vindt plaats in Stellendam en omgeving waaronder het Stellebos. 

De aanvang is 09.00 uur

Einde rond 16.00 uur

Kosten € 65,- p.p. incl. koffie/thee 

Maximaal 4 personen 

Data: 

In verband met de Covid-19 maatregelen is het mogelijk om in onderling overleg ook op andere data af te spreken. 

Aanmelden: U kunt een mail sturen naar jan@jantunsfotografie.com of u vult het contactformulier in wat u kunt vinden onder de knop contact.